Julen er en tid til at mindes

Sponsoreret indhold

Julen er en tid, hvor de fleste af os mindes dem vi har mistet gennem tiden. Julen er både en tid, som er glædelig, hyggelig og sørgelig. Sørgelig fordi vi tænker på dem vi har mistet og fordi vi ville ønske vi kunne nyde en hyggelig stund med vores mistede igen.

Heldigvis kan vi også mindes dem med glæde, og tænke på hvor dejligt det var at være en del af deres liv. Vi mindes de gode stunder, de ting vi har oplevet og hvad de har gjort for vores liv. Hvilken betydning de havde i vores liv.

Når vi skal mindes de døde, så tager vi gerne på kirkengården og finder deres gravsted. Vi lægger nogle blomster eller et lille kort. Det kan også være vi køber en ny udsmykning i form af en vase, en figur eller noget helt tredje.

Det gør os glad, at mindes vores døde. Det skaber en form for kontakt til den døde, selv man desværre hverken får svar eller et varmt knus. Et stort kram er vi mange, som gerne ville ofre meget for. Bare et stort langt kram uden ord eller andet. Så ville man hurtigt finde ud af hvad der i virkeligheden betyder noget i livet.

Begrav dine nærmeste lokalt

Hvis ikke det kun skal blive en begivenhed til jul, så er det en god idé at se om man ikke kan begrave ens kære lokalt i nærheden af hvor man bor, så man kan gøre det til en “dagligdags-ting”, at tage forbi gravstedet og “besøge” den afdøde og passe gravstedet også, og holde det pænt og hyggeligt.

Der findes lokale bedemænd i selv de allermindste byer i Danmark. F.eks. kan du finde en bedemand i Havndal. Som ikke er særlig stor by. Men alligevel kan du få begravet dine kære tæt på dig.

Det er selvfølgelig ikke nemt for alle bare, at begrave deres kære lokalt, da de kan have et tilhørsforhold et andet sted. Eller en familiegrav som bruges og den kan ligge i et andet område eller del af landet.

I nyere tid er vi blevet mere og mere vant til at flytte ud, og bor ikke så meget mere det samme sted som man fødes. Der er kommet mange flere muligheder for at flytte ud. Dog er der mange som flytter “hjem” igen, når de bliver ældre eller stiftere familie. Så er der nogle tilhørsforhold som kommer i spil og vi længes hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *