Julen er en magisk tid, der indbyder til at være sammen

Du kender det sikkert. December nærmer sig, og du begynder at mærke, hvordan julemagien spreder sig overalt hvor du går. Måske du endda tager dig selv i at nynne en julesang i badet. Hvad er bedre end at nyde julestemningen, med dem du holder af. Inviter venner og familie hjem til en hyggelig dag fuld af julehygge. Vi kommer her med gode forslag til ting du kan gøre, nu det er jul igen.

Der er massere at tage sig til i julen

Julen er fyldt med spænding og barnligglæde, men nogle gange bliver ventetiden for stor. Især børnene der godt kan opleve at ventetiden til tider kan blive for stor. En god måde at underholde store og små er med lege. Når nu det er jul er det oplagt at lege julelege. 

I kan for eksempel lege ’pak gaven ud’. Legen kræver en pakke der er pakket ind i mange lag gavepapir. Deltagerne slår med en terning og må tage et lag gavepapir af pakken, hvis terningen lander på en 6’er. Den der tager sidste lag gavepapir af, vinder gaven. I kan også ’kaste pebernødder’. Lav en målskive med en et antal felter der hver giver et forskelligt antal point. Lav små julefigurer i to af felterne. Hver deltager får tre pebernødder, og skiftes til at kaste dem mod målskiven. Rammer en deltager et felt med et julemotiv, får han eller hun en lille gave med det samme. Vinderen er den, der har flest point når spillet slutter. Deltagerne aftaler selv, hvor mange runder spillet skal være.

Gør-det-selv julegodter og juleklip

I mange familier bliver det ikke jul, før der er blevet bagt julekager nok til de næste mange måneder. Julebagning er mange steder forbundet med helt faste traditioner, det gælder både de kager der bages, og de menneskerne der hjælper. Nogle har endda følelsen af, at det ikke bliver jul, før de har duftet og smagt deres yndlingskage. hvorfor ikke udbygge traditionen? Der er altid nogen i familien som ikke spiser kage, og som sætter større pris på en god karamel, et hjemmelavet bolsje, lakrids eller vingummi. Lav dit eget slik og skab glæde juleaften når du byder på hjemmelavede godter.

Når julegodterne er lavet og køkkenet ryddet, er er plads til at finde papir og saks frem. Der findes et utal af sjove klippe-klister projekter, som man kan kaste sig over, uanset om man har gode fingerfærdigheder, eller kun må få en børnesaks. Julehjertet er et godt eksempel på et projekt, der kan tilpasses i sværhedsgrad. Julehjertet skaber ekstra glæde, når det hænges på juletræet, og fyldes med de nylavede godter. 

Husk på dem der mangler I julen – giv julehjælp

Julen er hjerternes fest og fuld af julemagi. Hvorfor ikke dele juleglæden med andre. Hvert år oplever familier rundt i de danske hjem at have store bekymringer over, hvordan de skal give deres børn en god jul. Der findes intet bedre end at se julestjerner i et barns øjne, når de ser juletræet med gaver under. Men i nogle familier er der ikke råd til et juletræ, flæskesteg eller gaver. Røde Kors hjælper hvert år et stigende antal familier med at få julemad og juleminder, de kan dele med hinanden. Det giver mor og far ro i maven, og børnene en mulighed for også at fortælle vennerne i skolen om deres jul. Hos Røde Kors hjælper de også, når julen er slut. Julehjælpen er også en indgang til familierne, som inviteres med i fællesskaber og familienetværk. De bliver også budt med, når der hvert år afholdes ferielejre, og der bliver ydet støtte til børnenes fritidsaktiviteter. Med Røde Kors julehjælpgiver du en gave, der bliver ved med at give.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *