Guide til julgaveønsker 2019

Sponsoreret

Kæmper du med at komme på julegaveønsker til dig selv? Eller har du bare brug for at finde lidt inspiration til, hvad du kunne give en af dine nærmeste, der er dårlig til at skrive juleønskerne ned?

D. 24. December nærmer sig, som den gør hvert år. Og alligevel er der mange af os, der er fuldstændig på bar bund, når vi sætter os ned for at skrive vores ønsker ned.

Vi har samlet en kort inspirationsliste med en række spørgsmål. De vil hjælpe dig med at finde frem til julegaveønsker, der faktisk vil blive brugt – og som ikke kommer til at koste en bondegård.

Tips til at finde frem til de bedste julegaveønsker

1. Hvad skal det koste? Og kan alle være med?

Julen kan hurtig blive dyr. Det er en tid med mange festligheder, hvor der skal bruges penge på alt fra mad og gaver til transport og oppyntning. Når du skal komme på julegaveønsker, er det derfor vigtigt at sikre, at alle kan være med.

Det er bedst at komme på et par ønsker, der kan passe til et hvilket som helst budget. Også selvom man gerne vil give og modtage julegaver, der er nyttige og luksuriøse. På den måde er der ingen, der føler sig udenfor eller som skam over ikke at have råd til at give de “rigtige gaver”.

Som familie eller gavegivere, er det derfor ofte en god idé at aftale et loft på, hvor meget man må bruge på gaver. Hvis man gerne vil give mere end aftalt til en bestemt person, kan man altid gøre det udenom juleaften, så ingen får såret sine følelser eller skal bekymre sig om, hvorvidt deres gave er ligeså meget “værd” som den andens. Fordi julegaver handler i højere grad om at vise, at man holder af den anden, end en egentlig pengeværdi.

2. Køb efter dine (og deres) værdier

Skal du give en gave til nogen, der holder meget af dyr? Eller måske nogen, der fremfor en fysisk gave hellere vil vide, at udsatte får tilstrækkelig hjælp?

En julegave, der virkelig rammer vores værdier, bliver ofte mere værdsat.

Mange NGO’er tilbyder enkelte donation, hvor der også medfølger et certifikat. Du kan for eksempel købe et stykke land for klimaet eller et bestemt antal vaccinationer i et uland, hvor der er akut lægemangel.

Hvis klimaet er vigtigt for dem, er det ofte uhyre vigtigt at vælge en oplevelse eller et produkt, der belaster miljøet mindst muligt. Det kan du gøre ved at dykke ned i genbrugsbutikkens tøjrækkerne eller måske hjælpe dem med at forlænge levetiden på deres ting. Det kan du blandt andet gøre ved at betale for en reparation af deres iPhone.

3. Hvad gør hverdagen lettere? Hvad mangler du/de?

En anden god overvejelse er, hvad skal gaven løse? Hvordan skal den gøre hverdagen nemmere?

Hvis det ofte er et problem, at mobilen løber tør på arbejdspladsen, kan en ting som en iPhone oplader ofte være en genial gave. Hvis det er en gave til andre, vil de også værdsætte, at du har lyttet til dem, når de har fortalt om deres problemer eller udfordringer.

4. Er det noget, du/de ville købe selv?

En god julegave er også ofte noget, man ellers ikke ville købe til dagligt. Også selvom det måske er med til at løfte ens hverdag. Julegaver må gerne være lidt uforudsigelige, så man får et frisk blik på, hvad man virkelig har brug for. Det kan være alt fra at udskifte pungen med en kortholder til at købe de lækre lagener i ægyptisk bomuld, man ellers har kigget på i månedsvis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *